Καλλισθενικά Όργανα Γυμναστικής Υπαίθριου Χώρου

H ύπαρξη δημόσιων χώρων εκγύμνασης , δίνει στον καθένα την ευκαιρία να γυμναστεί, να ανταγωνιστεί και να περάσει ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο του.

 

 

 

 

Συνδυάζοντας διάφορα στοιχεία εξοπλισμού, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ελκυστικό έξυπνο χώρο εκπαίδευσης, σε δημοτικά πάρκα, σχολεία, νηπιαγωγεία.

 

kalisthenics

 

 

 

 

 

 

ΚΑΛΙΣΘΕΝΙΚΉ:

 

 

 

Multi-Grip Bar :
Όργανο εκγύμνασης του Μείζωνος Θωρακικού μυός. Διαθέτει 8 διαφορετικές θέσεις λαβής που επιτρέπουν στον ασκούμενο να πιέζει ή να τραβάει σε ουδέτερη, φαρδιά ή γωνιακή θέση. Είναι ένα τυπικό εργαλείο σε προγράμματα δύναμης και το πλεονέκτημα του είναι η  ελαχιστοποίηση της πίεσης των ώμων κατά την διάρκεια των πιέσεων.

kalisthenics

 

 

 

 

Monkey Bar :

 

Το κλασσικό ΄΄όργανο΄΄ που εξοπλίζει κάθε παιδική χαρά. αποτελείται από μια οριζόντια τοποθετημένη σκάλα η οποία μπορεί να αποτελείται από διαφορετικές λαβές και ο ασκούμενος πάνω του μπορεί να κάνει ένα σκληρό πρόγραμμα γυμναστικής χωρίς να έχει ανάγκη κάποιον άλλον εξοπλισμό.Οι παραλλαγές όσο αφορά το σχήμα της σκάλας οφείλονται στην  αυξομείωση της δυσκολίας. Γυμνάζει Άνω και κάτω χέρια, ώμοι, στήθος και πλάτη.

kalisthenics      kalisthenicskalisthenics       kalisthenics

 

 

 

 

 

Revolver pull up bar :

 

Μια απλή μπάρα έλξης  χρησιμοποιώντας τους μυς της πλάτης, του βραχίονα και των ώμων προκαλεί την ιδανική άσκηση με το βάρος του σώματος. Το revolver bar το πάει ένα βήμα παραπάνω ανεβάζοντας τον πηχη της δυσκολίας.

kalisthenics

 

 

Plyo Platform : 

Η Πλυομετρική Πλατφόρμα είναι μια πλατφόρμα ρυθμιζόμενου ύψους  που έχει σχεδιαστεί κυρίως για βήματα και άλματα. Ωστόσο, μπορεί επίσης να είναι μια βάση υποστήριξης για το πάνω μέρος του σώματος και τις βασικές δραστηριότητες του κορμού.

kalisthenics

 

Row push up dip bar assisted squat :

 Τα καθίσματα είναι μια άσκηση σωματικού βάρους για τους τρικέφαλους και τους μυς του στήθους και των ώμων. Οι κινήσεις ονομάζονται dip επειδή βυθίζεται κυριολεκτικά το σώμα  ανάμεσα σε παράλληλες ράβδους καθώς οι αγκώνες λυγίζουν  90 μοίρες.

kalisthenics

 

long dip bars: 
Η μπάρα εμβύθισης είναι ένα κομμάτι εξοπλισμού γυμναστικής που αποτελείται από μια ράβδο σχήματος U, συνήθως διαμέτρου περίπου 2,5 εκ. Οι ασκούμενοι μπορούν να κάνουν dip τρικέφαλου και στήθους.

kalisthenics

 

Sit up push up GHD : 
είναι μια δημοφιλής άσκηση CrossFit για την εξάσκηση του κορμού και την ανάπτυξη δύναμης στο μπροστινό μέρος των γοφών. Ο ασκούμενος μπορεί να εκτελέσει ασκήσεις καμψεών και κοιλιακών.

kalisthenics

 

Board for standing push ups : 

Είναι μια σανίδα η οποία ταλαντεύεται όταν ο ασκούμενος τοποθετεί τα χέρια του πάνω σε αυτήν και εκτελεί στατικά Push ups. Eνισχύει και διαμορφώνει ολόκληρο το πάνω μέρος του σώματος (στήθος, ώμους, πλάτη και χέρια), ενώ ενεργοποιεί  συνολικά τον  κορμό.

kalisthenics

 

flying pull up bar :

 Τοποθετημένο σε γωνία 45 μοιρών, η σκάλα λειτουργεί σαν μια σκάλα έλξης. Δημιουργία ορμής, διατήρηση του ρυθμού και βελτίωση του συντονισμού χεριού-ματιού.

kalisthenics

 

 

V shape dip  bars : 

Η λειτουργία, η χρήση και η εκγύμναση των μυών του συγκεκριμένου οργάνου είναι ανάλογη  με το long dip bars.  Επιτρέπει όμως την δημιουργία  παραλλαγών στις ασκήσεις βυθίσεων , στοχεύοντας στους μυς του άνω μέρους του σώματος και αποδίδοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα για την ανάπτυξη μυών.

kalisthenics

 

Ladder : 

Eνα κομμάτι του εξοπλισμού που αποτελείται από μια σειρά από ράβδους μεταξύ δύο όρθιων μηκών , μετάλλου, που χρησιμοποιείται για  αναρρίχηση. Η σκάλα είναι ιδανική  επειδή χρησιμοποιείται ολόκληρο το σώμα  ανεβαίνοντας την, με αποτέλεσμα να υπάρχει καύση  πολύ μεγάλης ποσότητα θερμίδων ανά λεπτό. 

 

kalisthenics

 

Irish table : 

το πιο διαδεδομένο όργανο , το μονοζυγο . Υπάρχει σε κάθε παιδική χαρά και όχι μόνο. Ιδανικό για εκγυμναση των μεγάλων μυικών ομάδων των άνω άκρων.

 

kalisthenics

 

Push Up – station : 

Το συγκεκριμένο όργανο δίνει την δυνατότητα στον ασκούμενο να εκτελεί με παραλλαγές και με διαφορετικες στάσεις οι οποίες ενεργοποιούν και εξασκούν διαφορετικά της μοίρες των μυικών ομάδων που εργάζονται κατά την εκτέλεση των push ups. 
 

kalisthenics

 

Dip Bars 1400 1500 : 

Οι ασκούμενοι μπορούν να κάνουν dip τρικέφαλου και στήθους, καθώς και ανυψώσεις κάτω άκρων. Το διαφορετικό ύψος των δυο αυτών οργάνων έγκειται στην διευκόλυνση των αθλητών ( αρχάριων-προχωρημένων)  με την αύξηση της δυσκολίας.kalisthenics

Up and Down : 

 Ένα όργανο γυμναστικής στο οποίο υπάρχει αυξομείωση κλίσης . Αυτό δίνει την δυνατότητα  στους ασκούμενους να εκτελούν είτε βυθίσεις είτε ασκήσεις ισορροπίας με διαφορετική κλίση.

kalisthenics

 

 

 

 

MEIKTA:

 

 

 

Multi Level Plyometric Platform : 

Η Πλυομετρική Πλατφόρμα είναι μια πλατφόρμα ρυθμιζόμενου ύψους  που έχει σχεδιαστεί κυρίως για βήματα και άλματα. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα επιπρόσθετα δίνει την δυνατότητα για προπόνηση με εναλλαγές στο ύψος και στο βαθός καθώς και στην χρησιμοποίηση του οργάνο από δυο άτομα.

kalisthenics

 

 

Flat Balance Beam :

 
μια στενή ξύλινη ράγα μήκους περίπου 5 ποδιών (5 μέτρα) και πλάτους 4 ιντσών (10 εκατοστών), τ, που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση άθλων εξισορρόπησης και επίδειξης γυμναστικής ικανότητας.  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την βελτιώσει τη ισορροπίας των ασκούμενων.

kalisthenics

 

Unstable Flat Balance Beam : 

ένας μαλακός, ανθεκτικός αφρός κλειστού κυττάρου που παρέχει μια ασταθή βάση για αποτελεσματική προπόνηση ισορροπίας. Αυτό το ειδικό τραπεζοειδές μαξιλάρι αφρού αναπτύχθηκε ειδικά για ασκήσεις ισορροπίας και ιδιοδεκτικότητας.

kalisthenics

 

Round Balance Beam :   

ένα διασκεδαστικό κομμάτι εξοπλισμού ισορροπίας για τη βελτίωση της ευαισθητοποίησης, του συντονισμού και της ισορροπίας στην κίνηση. Κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείτε σε παιδιά νεαρής ηλικίας.

kalisthenics

 

Running curve : 

Το τρέξιμο με καμπύλες είναι μια σημαντική πτυχή για το σπριντ, καθώς οι μισοί αγώνες  πάνω από 200 μέτρα στην οβάλ πίστα είναι στην καμπύλη. αν γίνουν 50 βήματα σε 100 μέτρα, τότε η καμπύλη είναι απλώς μια σειρά από 50 ευθείες γραμμές.

kalisthenics

 

Ninja Steps : 

Είναι σχεδιασμένο για να προκαλεί τους συμμετέχοντες να τρέχουν μετατοπίζοντας το βάρος  από το ένα πόδι στο άλλο  με ταχύτητα, παρέχοντας μια μοναδική προσθήκη στα μαθήματα εμποδίων και τις ρυθμίσεις του ελεύθερου στυλ.

kalisthenics

Ninja shrinking : 

Η λειτουργία του είναι ανάλογη με εκείνη του ninja steps όμως με την διαφορά ότι η επιφάνεια του είναι πολύ μικρότερη και τα βήματα γίνονται προς τα μπροστά και όχι στα πλάγια.

kalisthenics

 

Long Running curve : 

Το τρέξιμο με καμπύλες είναι μια σημαντική πτυχή για το σπριντ, καθώς οι μισοί αγώνες  πάνω από 200 μέτρα στην οβάλ πίστα είναι στην καμπύλη. αν γίνουν 50 βήματα σε 100 μέτρα, τότε η καμπύλη είναι απλώς μια σειρά από 50 ευθείες γραμμές.

kalisthenics

 

Balance course :
 ένα διασκεδαστικό κομμάτι εξοπλισμού ισορροπίας για τη βελτίωση της ευαισθητοποίησης, του συντονισμού και της ισορροπίας στην κίνηση. Κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείτε σε παιδιά νεαρής ηλικίας. 

kalisthenics

 

swinging beam : 

 

kalisthenics

 

curved bridge : 
βάση για ασταθής γέφυρα.

 

kalisthenics

 

Chalkboard :

kalisthenics

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

εμποδια:

 

 

Weaver : 

 Το Weaver είναι ένα από τα obstacle courses (εμπόδια πορείας). Το συγκεκριμένο εμπόδιο θεωρείται από τα πίο δύσκολά στους άντιστοιχούς άγωνες που πραγματοποιούνται σε αποστάσεις τον δύο χιλιομέτρων.  Ιδανικό για βελτίωση της συνολικής δύναμης του σώματος και του κορμού.

kalisthenics

Over under : 

Μια πορεία κατά την οποία οι συμμετέχοντες ξεπερνούν εμπόδια απο τα οποία  ανέβαίνουν,  σέρνονται κάτω κ.λπ., όπως χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση στρατιωτών. Ένα διασκεδαστικό αλλά και κουραστικό εμπόδιο.

 

kalisthenics

 

Net Wall : 

Ο κλιμακούμενος τοίχος καθιστά διασκεδαστικό για όλους να παίζουν ή να εκπαιδεύονται. Όλοι θα αναπτύξουν μυϊκή δύναμη και οστική πυκνότητα όταν πηδούν ή ακόμα να βελτιώνουν την αυτοεκτίμησή τους εάν τολμήσουν να ανέβουν.

kalisthenics

 

Wall : 
τοίχος μικρού ύψους. Το εμπόδιο αυτό ξεπερνιέται με μικρό σκαρφάλωμα.

 

kalisthenics

 

Wall or Crowl : 
Στο εμπόδιο τοίχος ή σύρσιμο οι ασκούμενοι έχουν την δυνατότητα ή να περάσουν το εμπόδιο από πάνω ή να συρθούν και να περάσουν απο κάτω.

kalisthenics

 

Dip walk : 
dip walk είναι ένα όργανο γνωστό για την δυναμική του δυσκολία. Ο ασκούμενος πρέπει από την μια άκρη του οργάνου στην άλλη να μετατοπίζεται στηριζόμενος μόνο στην δύναμη των χεριών του. 

kalisthenics

 

Dip Steps :  
το Dip Steps είναι παρόμοιο με το dip walk μονο που στο συγκεκριμένο η δυσκολία ανεβαίνει καθώς εκτός απο την μετατόπιση ο ασκούμενος πρέπει και να ανεβει και ύστερα να κατέβει την κλιμακωτή σκάλα με βυθίσεις.

kalisthenics

 

Step up : 
Με το step up ευνοείται η μυική προπόνηση των γαστροκνυμίων.

kalisthenics

 

Peak : 
Το peak ανήκει στην κατηγορία του monkey  Bar. Το συγκεκριμένο όμως εκτός απο την αιώρηση και τις κινήσεις των μαιμούδων έχει και το επιπρόσθετο βάρος του σκαρφαλόματος ώστε να φτάσει ο ασκούμενος στο ΄΄peak΄΄. 

kalisthenics

 

 

ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ: